Belgische Mobile Vikings komen naar Nederland

Belgische Mobile Vikings komen naar Nederland

4 december om 13:26
Laatste update: 28 april om 14:34

De telecomprovider gespecialiseerd in mobiel internet gaat zijn prepaid-diensten ook hier aanbieden.

De afgelopen jaren is Mobile Vikings in België uitgegroeid tot een telecomprovider met circa 150.000 klanten. Mobile Vikings maakt gebruik van het netwerk van Base, ofwel KPN België, en in Nederland gaat de telecomprovider ook met KPN samenwerken. In tegenstelling tot grote concurrenten biedt Mobile Vikings enkel prepaiddiensten aan die op het gebruik van mobiel internet gericht zijn.

Mobile Vikings biedt twee verschillende abonnementen aan: van 25 en 40 euro. Je krijgt bij beide een datalimiet van 1.5 gb en een bundel van 500 sms'jes. Alleen het beltarief verschilt: bij het goedkopere abonnement betaal je 25 eurocent per minuut, bij de ander 10 eurocent. Het is nog onduidelijk of je ook belminuten binnen het prepaid-abonnement krijgt. Ook de downloadsnelheid wordt niet benoemd. Meer details maakt Mobile Vikings binnenkort bekend.

Het idee achter een prepaid-systeem is erg interessant. Als je binnen één maand je datalimiet niet geheel hebt verbruikt, kun je deze net zo lang gebruiken tot je opnieuw opwaardeert. Het is ook mogelijk om tussen de twee prepaid-types te wisselen als je opwaardeert. Nederlandse klanten krijgen wel iets minder dan onze zuiderburen: zij ontvangen voor hetzelfde bedrag 0.5 gb en 500 sms'jes extra.

In Nederland hebben we eenzelfde soort telecomprovider: *Bliep, die ook prepaid-kaarten aanbiedt. Bij *Bliep krijg je voor 15 of 30 euro per maand respectievelijk traag en snel mobiel internet.

Lees meer over:

Deel via