Wat vind jij de beste autotechnologie van 2012?

Wat vind jij de beste autotechnologie van 2012?

3 december om 16:07
Laatste update: 28 april om 14:34

AOL Autos organiseert dit jaar voor de eerste keer een "Technology of the Year Award" voor de beste innovaties in auto's.

Dertig verschillende technologische oplossingen werden in de longlist tegen elkaar afgewogen. Actieve veiligheid, geavanceerde informatie en connectiviteit waren de belangrijkste pilaren. Zes finalisten strijden nu om de award.

Cadillac Cue, Audi Connect en Chrysler UConnect zijn infotainmentsystemen van hoog niveau. Zo heeft Audi Google Earth in haar Connect systeem geïntegreerd voor een echte birds' eye view.

MyFord Mobile voor de nieuwe elektrische Focus hebben we nog niet aan de tand gevoeld, maar als we de specs-lijst langs lopen heeft het weinig voor op de app die we bij de Leaf in 2011 al gebruikten. Verwarming en laden op afstand regelen als highlights.

Dat het Nissan-systeem in de shortlist staat is wat verbazingwekkend: een systeem dat de druk in de banden bijhoudt, vertelt welke band lucht nodig heeft en toetert als je er genoeg ingepompt hebt. De Peugeot RCZ die we afgelopen maand reden deed dat allemaal ook, alleen gaf de compressor bij het tankstation aan wanneer er genoeg lucht in zat, niet de auto.

Honda lanewatch is de laatste die meedingt. Zodra je de richtingaanwijzer uitdoet, kan het systeem je dode hoek op het scherm in de auto tonen. Je ziet dan een fietser minder snel over het hoofd.

De jury van de award bestaat uit veel AOL medewerkers. Bijvoorbeeld van Autoblog(.com), Engadget en Translogic, maar ook Tony Fadell, voormalig hoofd van Apple's iPod team en bedenker van de Nest lerende thermostaat.

Maar je mag zelf ook stemmen. Dat doe je door hier te klikken.

Lees meer over:

Deel via