Eerste voetbalduel in ultra hd gefilmd

Eerste voetbalduel in ultra hd gefilmd

3 december om 15:29
Laatste update: 28 april om 14:34

Tv-zender Sky test 'ultra hd' en nam hiervoor afgelopen weekend een Duitse voetbalwedstrijd in 4k-resolutie op.

Sky heeft in Duitsland plannen om uit te gaan zenden in ultra hd, vier keer scherper beeld dan het huidige full hd. Afgelopen weekend werd de Bundesliga-topper tussen Bayern München en Borussia Dortmund al in 4k-resolutie opgenomen. Het was de eerste voetbalwedstrijd die in 4k is vastgelegd. Uitzenden in 4k-kwaliteit doet Sky nog niet. De beelden worden nog alleen voor demonstratiedoeleinden gebruikt.

Tv-producenten zien vooral bij live sportuitzendingen de extra waarde van de hogere resolutie. Maar het duurt nog jaren voordat er voldoende 4k-tv's in de huiskamers staan. Pas na de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro zou de doorbraak zijn te verwachten. Japan stelde trouwens twee jaar geleden al voor om het WK Voetbal 2022 als hologram uit te zenden, maar voetbalbond FIFA wees het tournooi toe aan Qatar.

De eerste 4k-tv's komen nu op de markt maar zijn nog duur. Volgend jaar wil satellietbedrijf SES in 2013 al een Ultra HD-demokanaal via de Astra-satelliet aanbieden. Lees ook de uitlegparty over ultra-hd/4k.

Lees meer over:

Deel via