Murdoch trekt stekker uit The Daily

Murdoch trekt stekker uit The Daily

3 december om 14:37
Laatste update: 28 april om 14:34

De iPad-krant The Daily stopt. News Corp van mediamagnaat Rupert Murdoch zag er na twee jaar geen heil meer in.

De dagelijkse iPad-krant The Daily was een amibitieuze poging om geld te verdienen met kwaliteitsjournalistiek op tablets. Maar uitgever News Corp van Rupert Murdoch meldt nu dat The Daily er op 15 december mee stopt. De techniek van de app en andere onderdelen, zoals enkele medewerkers, worden volgens News Corp ondergebracht bij de tabloid New York Post.

De app-krant had circa 120 medewerkers. The Daily had een jaarlijks budget van circa 60 miljoen dollar. Abonnees betaalden 1 dollar per week of 40 dollar per jaar. In juli waren er ongeveer 100.000 betalende lezers. Na twee jaar is gebleken dat het geen succes is. "We konden helaas geen groot genoeg publiek vinden om ons ervan te overtuigen dat het bedrijfsmodel op lange termijn zou slagen", schrijft News Corp in een persbericht.

Er gingen sinds de zomer al geruchten dat Murdoch de stekker uit The Daily wilde trekken. De mediamagnaat lijkt zich minder op geschreven media en meer op tv te richten. Murdoch kreeg afgelopen week goedkeuring om Eredivisie Live over te nemen.

Lees meer over:

Deel via