'Facebook wil WhatsApp gaan overnemen'

'Facebook wil WhatsApp gaan overnemen'

3 december om 12:05
Laatste update: 28 april om 14:34

Facebook is in gesprek met WhatsApp om de berichtendienst over te nemen.

Mark Zuckerberg: blijf eens van mijn apps af. Eerst kocht je Instagram voor 1 miljard dollar, nu wil je ook WhatsApp opkopen. Dat zeggen anonieme bronnen tegen het doorgaans betrouwbare TechCrunch. De website vermeldt geen prijs of andere details en kan ook niet zeggen of er al serieuze gesprekken zijn gevoerd.

Facebook is op zoek naar nieuwe manieren om geld te verdienen. Door de opkomst van mobiele toestellen (smartphones en tablets) brengen reclame-gedreven inkomsten op de website steeds minder op en daar zou WhatsApp verandering in kunnen brengen. Zuckerberg zei twee maanden geleden dat mobiele toestellen de toekomst zijn: "Er zijn vijf miljard mensen op de wereld die een mobieltje hebben."

WhatsApp moet het gat op de mobiele markt van Facebook gaan opvullen. De online berichtendienst wordt gebruikt op iOS, Android, BlackBerry, Windows Phone, Nokia S40 en Symbian en heeft daarmee dus een groot bereik. In oktober van 2011 plaatste WhatsApp een blogpost dat ze één miljard berichten per dag verwerkten.

Niet alleen Facebook denkt over nieuwe manieren om geld te verdienen, WhatsApp is ook bezig om meer inkomsten te generen. De berichtendienst wil Android- en BlackBerry-gebruikers één dollar per jaar laten betalen om van WhatsApp gebruik te mogen maken. iOS-gebruikers moesten vanaf het begin voor de app betalen, maar wel éénmalig.

Zowel Facebook als WhatsApp hebben nog niet op het nieuws gereageerd.

Lees meer over:

Deel via