Philips ontwikkelt speciale televisies voor gamers

Philips ontwikkelt speciale televisies voor gamers

3 december om 09:16
Laatste update: 28 april om 14:34

Het bedrijf TP Vision gaat voor Philips komend jaar televisies op de markt brengen die gericht zijn op gamers.

In een interview met Elsevier vertelt directeur Maarten de Vries dat de volgende grote stap in smart-tv’s zich richt op gamers. 'We beginnen volgend jaar met televisies die zijn gericht op online games, met schermen die speciaal daarvoor geschikt zijn. En denk bijvoorbeeld aan 3d-schermen waarvoor je geen speciale bril meer nodig hebt."

De nieuwe televisies die in 2013 op de markt komen, worden niet alleen uitgerust met 3d-schermen maar ook met extra krachtige processoren die de televisies beter geschikt maken voor het spelen van games. Deze extra rekenkracht maakt het volgens TP Vision om Triple A games op de televisies te spelen. De televisies krijgen een aparte gamesectie met een online aanbod dat zowel de casual gamer zal aanspreken als de hardcore gamer. Om welke game titels het gaat is nog niet bekend.

Overigens zal de gamingfunctionaliteit ook beschikbaar zijn in de goedkopere modellen. "De nieuwe gamessectie zal integraal onderdeel uitmaken van de gehele 2013-lijn van Philips-smart tv's ongeacht het beeldformaat", aldus TP Vision tegenover Tweakers. De Philips tv’s met 3d-schermen die je zonder 3d-bril kan bekijken zullen nog wel een jaar of twee op zich laten wachten want de technologie is nog niet marktrijp.

Overigens kan je met twee spelers met 3d-brillen op sommige huidige Philips modellen in de Two Player Full Screen Gaming-mode 2d-games tegelijkertijd in full screen op het scherm spelen.

Lees meer over:

Deel via