Spotify’s jaarlijst: Call Me Maybe en Gotye bovenaan

Spotify’s jaarlijst: Call Me Maybe en Gotye bovenaan

2 december om 10:06
Laatste update: 28 april om 14:34

'Somebody that I used to know' is net iets vaker gestreamd dan 'Call Me Maybe'. David Guetta maakte het populairste album.

Vingers omhoog voor iedereen die Somebody that I used to know op Spotify keer op keer heeft aangezet dit jaar! Schaam je er vooral niet voor, want je was niet de enige.

Spotify presenteerde deze week zijn eindejaarslijstjes. Het populairste nummer van het jaar is Somebody that I used to know van Gotye. Gek genoeg een nummer dat in juli 2011 al met clip en al op YouTube verscheen. Carly Rae Jepsen verscheen op plek twee met haar snelle Call Me Maybe. Het melancholische We Are Young van Fun featuring Janelle Monáe sluit de top drie.

De top drie van alleen Nederland ziet er anders uit. Wij draaiden Call Me Maybe het vaakst van alle nummers, gevolgd door Ai Se Eu Te Pego van Michel Teló en Somebody That I Used To Know van Gotye.

Verder werd Nothing But The Beat van David Guetta het populairste album (gevolg door Making Mirrors van Gotye), werd dezelfde Guetta de meest beluisterde mannelijke artiest. Rihanna wist dit jaar van de vrouwen het vaakst luisteraars te boeien en Coldplay won van Maroon 5 bij de bands.

De complete lijstjes vind je bij TheNextWeb.

Lees meer over:

Deel via