Crowdpleaser: oplaadtas Phorce is Nederlandse crowdfundhit

Crowdpleaser: oplaadtas Phorce is Nederlandse crowdfundhit

30-11-2012 12:53 Laatste update: 28-04-2018 14:34

De Nederlandse tas-met-oplader Phorce heeft al bijna de benodigde 150.000 dollar binnen.

Ook al is het met een Nederlands bankaccount nog niet mogelijk om een project op Kickstarter te starten; er zijn al vele pioniers op uitgetrokken om via een omweg hun project te plaatsten op het belangrijkste crowdfundplatform ter wereld.

Zo ook Phorce, bedacht door de in Amsterdam wonende Marijn Berk, samen met James Jeffrey. Phorce is een laptoptas waarin een accu zit die volledig opgeladen meer dan acht keer een iPhone 5 oplaadt en een MacBook Air tot zeven uur batterijverlenging geeft. De tas heeft verschillende oplaadpunten, zodat je naast je Galaxy ook je iPad en je GoPro-camera kan opladen.

Een andere mooie technische toepassing is de verliespreventie: als je telefoon te ver van de tas is, krijg je een notificatie met de vraag of je je tas bent vergeten. Dit werkt omdat de telefoon via bluetooth in verbinding staat met je tas. Dat is de reden dat je via de tas-app ook kan zien hoe vol de accu nog is. Naast deze slimme functies ziet de tas er erg mooi uit. Zonder veel moeite kun je het ombouwen van schoudertas naar aktetas of rugzak.

Met nog 22 dagen te gaan is 88 procent van het doel van 150.000 dollar binnen en heeft de tas veel aandacht gekregen op grote internationale blogs. Nooit eerder haalde een Nederlands initiatief bij particulieren op sites als Kickstarter zo veel geld op. De tas komt vanaf 199 dollar.

En de promovideo is ook oer-Amsterdams: