Logibox neemt pakketjes voor je aan als je niet thuis bent

Logibox neemt pakketjes voor je aan als je niet thuis bent

29-11-2012 08:19 Laatste update: 28-04-2018 15:05

De Logixbox is een grote externe brievenbus voor pakketjes. Zo wordt "vandaag besteld, morgen in huis" werkelijkheid.

We bestellen ons allemaal suf op het internet. Het is vaak goedkoper, je hoeft niet meer naar de winkel en het is sneller binnen. Of, moet ik zeggen, het wordt sneller aangeboden aan je voordeur. Maar je zit natuurlijk niet de hele dag op de bank te wachten tot de postbezorger aanbelt. En de buren ook niet. En ook niet tijdens 'de tweede aanbiedingstijd'. En zo duurt het vaak nog dagen voordat je je internetbestelling op kan halen bij een PostNL-vestiging.

De Logixbox is een grote brievenbus-achtige ijzeren box die je aan de buitenkant van je huis bevestigt. De box komt in verschillende varianten, alle met andere beveiligingsopties. Zo heeft de Multibox de mogelijkheid om meerdere kleine pakketjes (schoenendoosformaat en kleiner) te ontvangen. Als de deksel geopend wordt, sluit een ijzeren plaat de inhoud van de box af. Het deed mij aan snoepautomaten denken.

De Topbox is geschikt voor grotere pakketten, maar heeft als nadeel dat er maar één levering per keer kan worden gedaan. Daarna duwt de pakketbezorger het slot in dat alleen met een sleuteltje geopend kan worden.

Het is nog niet helemaal vervolmaakt, maar het zal je zeker autoritjes naar het afhaalcentrum besparen. Wel duurt het even voordat je deze boxen hebt terugverdiend, ze worden bij je bezorgd vanaf 169 euro. Als je thuis bent, tenminste.