Spotify gaat muziek in je browser bèta-testen

Spotify gaat muziek in je browser bèta-testen
15 november 2012 om 16:32
Laatste update: 28 april 2018 om 15:05

De nieuwe muziekspeler voor in browsers zou geen vervanger van de huidige app zijn, maar een aanvulling.

Spotify begint vandaag met het bèta-testen van zjin web-app. Dat weet The Verge van bronnen dicht bij het bedrijf. Te oordelen aan het screenshot ziet de app voor webbrowsers er grofweg hetzelfde uit als Spotify voor Mac en Windows. Standaardopties als zoeken, playlists maken en bewerken, Spotify Radio, en de sectie ‘nieuwe releases’ zijn van de partij. De webapp is hoogstwaarschijnlijk gratis, op dezelfde manier als hoe we Spotify al kennen: door middel van reclame-banners en geluidsspotjes tussen de muziek door. Huidige abonnees kunnen gewoon inloggen om reclame te vermijden.

Het is nog niet duidelijk of de webapp een nauwe integratie met Facebook heeft, al ligt dat wel voor de hand. Een webapp is hoe dan ook een welkome toevoeging; nu moet Spotify helemaal openen wanneer op internet naar een nummer of playlist wordt gelinkt. Voor gebruikers op kantoor-pc’s soms niet eens toegestaan en sowieso een ergernis. Amerikaanse Spotify-concurrent Rdio heeft al tijden zo’n webapp, die overigens erg goed werkt. Van muziek op iTunes kun je via je browser een preview krijgen.


Het ziet er allemaal iets simpeler uit, maar een redesign is 't niet

Op wat voor kwaliteit Spotify de muziek naar browsers gaat streamen is nog niet bekend. Begin september schreef TechCrunch al over een op handen zijnde webapp, ook was er toen sprake van een complete metamorfose van het uiterlijk van Spotify. Dat laatste zou welkom zijn, al is daar in de bèta-versie van de webapp nog niet echt sprake van. Of de bèta direct voor iedereen toegankelijk is, moet Spotify nog bekend maken. Voor mobiel wordt het inderessant: om op smartphone of tablet naar Spotify te luisteren, heb je nu nog een app+premium abo nodig.

Lees meer over:

Deel via