Instagram na app nu ook officieel naar het web

Instagram na app nu ook officieel naar het web

06-11-2012 11:24 Laatste update: 28-04-2018 15:05

Instagram lanceert nieuwe online webprofielen die de komende dagen naar alle leden worden uitgerold.

Het is een klein wonder hoe Instagram twee jaar lang meer dan 50 miljoen gebruikers tevreden heeft gehouden met enkel een app en sobere website. Het was mogelijk om een Instagram-foto via een link te bekijken, te liken en een reactie achter te laten, maar daar bleef het ook bij. De nieuwe online Instagram-profielen brengen de app eindelijk naar het web en worden de komende dagen naar alle gebruikers uitgerold.

De invloed van de overname door Facebook is bij de nieuwe webprofielen (voorbeeld) duidelijk zichtbaar. Zo hanteert Instagram eenzelfde design als het Facebookprofiel: een kleine profielfoto aan de linkerkant en een grote header aan de bovenkant. De banner is gevuld met verschillende foto's en om de paar seconden wordt er een foto vervangen door een ander Instagram-kiekje. Het bekijken van een foto gebeurt voortaan in een handige pop-up die alle functies van de app ondersteunt.

Omdat de nieuwe webprofielen de komende dagen worden uitgerold, kan het zijn dat je nog even moet wachten. Alle gebruikers krijgen uiteindelijk een eigen Instagram-webadres met hun gebruikersnaam, waardoor Instagram-profielen gemakkelijker zijn op te zoeken. Als je een privéaccount hebt, dan kunnen alleen geaccepteerde volgers jouw foto's bekijken.

De focus van Instagram ligt nog grotendeels op mobiel. Zo is het niet mogelijk om via de browser een foto op Instagram te plaatsen, volgers van een gebruiker te bekijken of naar foto's te zoeken. En vooral door het laatste punt komt een dienst als Statigr.am, die meer functies biedt dan de officiële Instagram-website, voorlopig nog niet in gevaar.