Creative class: levensgroot opwindbaar beest

Creative class: levensgroot opwindbaar beest

19 oktober 2012 om 14:32
Laatste update: 28 april 2018 om 15:36

Erik is half dier, half machine. Je kan hem opwinden om er vervolgens op te rijden.

Wouter SieuwertsIndustrieel Product Ontwerper post-HBO Industriele Vormgeving

"Erik (het beest) wordt geplaatst in openbare ruimten als de hal van een museum, theater of stadhuis. Kinderen passeren en zien hem staan, ze raken geïnteresseerd en gaan op onderzoek uit. Wat is dat, wat kan ik daar mee? Je kan hem opwinden en er vervolgens op rijden. Het gaat niet ver en ook niet snel maar de bewegingen zijn heel dynamisch en spannend", aldus Sieuwerts. "In de vormgeving heb ik een kruising gezocht tussen dier en machine. Je weet niet precies wat het is of wat het voorstelt."

"Met gewoon een leuk idee kom ik niet ver. Dat is alleen leuk", aldus Sieuwerts. Hij wil alles zo concreet mogelijk maken: "wat wil dit zeggen, wat moet dit zeggen? Als de basis goed geformuleerd is vallen alle stukjes op hun plek. Zonder sterk uitgangspunt wordt het veel moeilijker. Ik zie het als mijn taak om terug te koppelen naar het waarom van de opdracht. Daarin vind ik een veel sterker uitgangspunt dan de opdracht zelf."

Sinds drie jaar maakt Sieuwerts als zelfstandig ontwerper decors voor theatervoorstellingen. "Na mijn afstuderen wil ik me gaan richten op freelance opdrachten voor industrieel ontwerpbureaus, kunstenaars en ontwerpers. Met twee studies op zak is hij een technisch onderlegd conceptueel ontwerper. "Ik kan goed communiceren met de verschillende disciplines die nodig zijn om een product van schets tot eindproduct uit te werken."

Lees meer over:

Deel via