Nieuw hoogtepunt voor Purmerend (van wel 12 meter)

Nieuw hoogtepunt voor Purmerend (van wel 12 meter)

18-10-2012 07:26 Laatste update: 28-04-2018 15:36

De Melkwegbrug in Purmerend is expres hoog gemaakt. Zo heb je overzicht en uitzicht.

Je zou kunnen denken dat die twaalf meter hoge brug gephotoshopped is. Mis, de maar liefst 12 meter hoge Melkwegbrug is daadwerkelijk te beklimmen. Hij heeft een enorme bolle rug met 130 treden en overbrugt het Noord Hollandskanaal.

Waarom zo hoog? Next architects legt uit:"Naast dat de hoogte een rechtstreeks gevolg is van de vereiste vrije doorvaarthoogte speelt er nog iets anders. De brug vormt een nieuwe verbinding tussen het centrum van Purmerend en de wijk Weidevenne en zal meer moeten zijn dan de snelst mogelijke overgang van A naar B. Voor het aan elkaar hechten van de twee stadsdelen is daarom ook verblijfskwaliteit aan de brug toegekend als uitzicht, zitplekken en ontmoetingsruimte." De brug wordt zo niet alleen een verbinding maar een bestemming op zich en biedt letterlijk over-zicht.

Zo komt het dat je op twaalf meter hoog over alle daken kijkt. Ter plekke extra leuk omdat de Melkwegbrug in het verlengde ligt van de Melkweg, de historische verbinding tussen Amsterdam en Purmerend. Wij verheugen ons op de volgend zomer en een sprong in het diepe.

Aanvulling 18/10: Naast dit hoge vaste deel is er een smallere, langer en lagere brug met beweegbaar deel voor rolstoelen en fietsers.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s