Binnenkort kan je praten tegen iTunes

Binnenkort kan je praten tegen iTunes

14-09-2012 15:11 Laatste update: 28-04-2018 16:07

Apple wil Siri's spraakbediening iTunes laten besturen op de iMac, blijkt uit een aangepaste patentaanvraag.

Over een tijdje kan je liedjes skippen en playlists starten door tegen iTunes te praten. Een update van een patent dat Apple deze week doorvoerde, duidt erop dat een nieuwe versie van iTunes te bedienen zal zijn via een Siri's spraaksysteem, meldt PatentlyApple, dat het aangepaste patent ontdekte. Volgens de blog is iTunes de belangrijkste app die met de verbeterde spraakherkenning op de iMac, en mogelijk ook de pc, gaat werken.

Apple noemt in de patentaanvraag specifiek een desktopcomputer en zelfs - voor de zekerheid - een hele tafel of muur. Ook iTunes wordt nadrukkelijk genoeg als een mediaspeler die kan reageren op spraakcommando's. Mogelijk is de nieuwe iTunes uitgesteld tot oktober om samen te werken met een nieuwe iMac die Apple ook in de pijplijn heeft zitten.

Apple kondigde eerder deze week tijdens de presentatie van de iPhone 5 en nieuwe iPods ook de elfde versie van iTunes aan. Het programma krijgt onder meer een eenvoudigere interface en Facebook-integratie, zodat je kan zien welke muziek, films en apps je vrienden hebben geliked.