Crowdpleaser: Maak eenvoudig je eigen robot

Crowdpleaser: Maak eenvoudig je eigen robot

14-09-2012 14:24 Laatste update: 28-04-2018 16:07

Onze Kickstarter-tip van deze week: bouw in 45 minuten je eigen robot met Multiplo (de volwassen variant van Technisch Lego).

Altijd fijn: een project dat start vanuit een behoefte. "We waren docenten met een gebrek aan flexibel leermateriaal voor robotica. We waren niet tevreden met dat wat al op de markt was. Het was duidelijk dat we een oplossing moesten vinden."

Deze oplossing vonden de docenten uit Miami in Multiplo, een bouwpakket waarmee eenvoudig een robot te ontwikkelen is. De Multiplo is een volgroeide variant van Mechano en Technisch Lego.

De robot is direct uit de doos te monteren zonder veel technische kennis. "Je hoeft niet te programmeren, geen snoerendiagram te bestuderen, geen gereedschap te kopen en niet te solderen. Je kan een simpele robot in ongeveer 45 minuten in elkaar zetten."

Voor de techneuten is het goed om te weten dat programmeren wel mogelijk is, want het project is open source. De robot is te besturen met een afstandbediening zoals we die kennen van tv's.

Pas halverwege de campagne heeft Multiplo nu al meer dan vier keer opgebracht dan begroot, namelijk 65.000 dollar. Mede door deze fijne informatieve stop-motion promovideo. De Starter Kit is via Kickstarter te koop voor 139 dollar, de Building Kit voor 239 dollar en de Monster Building Kit voor 459 dollar.