Maak je Facebook-vrienden tot klanten van je eigen webshop

Maak je Facebook-vrienden tot klanten van je eigen webshop

14-09-2012 11:53 Laatste update: 28-04-2018 16:07

De Nederlandse start-up Mercadoo maakt het mogelijk om een eigen webshop via Facebook te beginnen. Binnen vijf minuten is je winkel online.

En die vijf minuten is ruim genomen. Als je al in het bezit bent van een Facebook-pagina is het toevoegen van een shop een kleinigheid. Je klikt op Mercadoo.com op de knop 'maak een shop', verbindt 'm aan een van je pagina’s, vult een paar gegevens in en je bent klaar om je eerste product toe te voegen. Zoals deze test.

Oprichter Metten Koster kwam op het idee toen hij een doos Playmobile wilde verkopen via Marktplaats, zo vertelt hij tegen Emerce.nl. "De volgende dag sta je op pagina 140. Ik heb de spullen vervolgens aan mijn directe omgeving verkocht. Dat bracht mij op het idee van een Facebook-app. De winkel voor je vrienden."

De app is voor zowel particulieren als ondernemers bedoeld; je kunt ook je Kamer van Koophandel-nummer invoeren. Een leuke toepassing is dat je kunt instellen dat je vrienden geld verdienen door jouw producten te verkopen. Via salesboost stel je zelf de verkoopmarge in die iemand krijgt als het product via hem verkocht wordt.

De betalingen gaan via iDeal of creditcard. Mercadoo eist 6 procent van een transactie op. Hier zitten de kosten voor iDeal al bij in.