Houd deze honderd toptalenten in de gaten

Houd deze honderd toptalenten in de gaten

13-09-2012 13:54 Laatste update: 28-04-2018 16:07

De HOT100 van Virtueel Platform toont de beste afstudeerders in kunst, media en technologie.

Afgelopen week heeft Virtueel Platform haar HOT100-talenten bekend gemaakt. Die selectie toont hun beste afstudeerders op het gebied van kunst, media en technologie. En naar waarschijnlijkheid de namen die de toekomst gaan bepalen.

Daar heb je wat aan. Als je als afstudeerder door je docent tot de drie interessantste van de opleiding bent gekozen, en daarna ook nog tot de Top100 hebt weten door te dringen, wordt de toekomst een stuk gemakkelijker. De Virtueel Platform HOT100 mag rekenen op contact met creatieve bedrijven en culturele instellingen, het netwerk van HOT100 van de afgelopen zes jaar en de steun van de HOT100 Club: een groep specialisten die regelmatig door Virtueel Platform en anderen worden ingehuurd mee te denken over e-cultuurvragen.

Op 17 september tijdens het PICNIC-festival komen de 100 toppers bij elkaar in EYE Amsterdam voor de huldiging. In het overzicht van de HOT100 van vorige jaren zie je Nalden en Alexander Klöpping staan. De talenten van 2012 zie je in deze gids of op deze Pinterestpagina. Overeenkomsten met onze selectie van afstudeerders in de rubriek Creative Class zijn er ook.

Virtueel Platform is het kennisinstituut voor e-cultuur. In de hervormingen van culturele instellingen neemt e-cultuur een belangrijke positie in. In 2013 gaat Virtueel Platform samen met gevestigde instituten als het Nederlands Architectuurinstituut en Premsela over in het instituut voor Creatieve Industrie dat naar alle waarschijnlijkheid vanuit Rotterdam gaat werken.