Apple.com lekt naam iPhone 5 en komst nieuwe iPods

Apple.com lekt naam iPhone 5 en komst nieuwe iPods
12 september 2012 om 15:31
Laatste update: 28 april 2018 om 16:07

Apple heeft via de zoekmachine van zijn eigen site de komst van de iPhone 5 en nieuwe iPod-modellen gelekt.

De nieuwe iPhone gaat iPhone 5 heten, blijkt uit de zoekresultaten van Apple's eigen site. Daarop waren links naar persberichten die nog offline zijn te vinden, waaronder een bericht met iPhone 5 in de kop. Verder blijkt uit de beschrijving van een bericht over nieuwe iPod-modellen op de Apple-site dat de nieuwe iPod Touch ook een retina-scherm met een hogere resolutie krijgt.

Dat Apple zelf vlak voor een persevenement, dat vanavond in San Francisco plaatsvindt, informatie lekt via zijn eigen site is vrij uniek. Het bedrijf hanteert altijd een strikte geheimhouding. De persconferentie begint rond 7 uur Nederlandse tijd. De nieuwe iPhone 5 zou beschikken over ondersteuning van LTE, het snellere 4g mobiel internet.

Naar verwachting komt het bedrijf naast de nieuwe iPhone met updates van alle iPod-modellen. De nieuwe iPod touch zou net als de iPhone, de iPad en de MacBook Pro eerder nu ook een retina-scherm met meer pixels hebben gekregen. De Touch zou een 5 megapixelcamera krijgen. Daarnaast beschikt de iPod touch over FaceTime-videobellen en HD-video-opname.

De iPod Shuffle krijgt 2 gb flashopslag. De nieuwe iPods zouden beschikken over nieuwe oordopjes met een betere geluidsweergave. Deze 'Earpods' hebben een nieuw ontwerp. De apparaten werken met een kleinere 9-pins connector, zodat ze niet zomaar passen op oude iPod-docks.

Apple zou ook komen met iTunes 11, een opnieuw ontworpen versie. Ook daarover stond een link naar een concept-persbericht in de zoekresultaten op Apple.com. Het programma zou vanaf de grond opnieuw zijn opgebouwd en sneller werken. Mogelijk verschijnt iTunes 11 pas in oktober.

Vanavond lees je hier meer berichten over de aankondigingen die Apple doet.

Lees meer over:

Deel via