Bijna geen enkele Nederlandse iPhone-bezitter stapt over

Bijna geen enkele Nederlandse iPhone-bezitter stapt over

11-09-2012 14:45 Laatste update: 28-04-2018 16:07

Tonie van Ringelestijn

Bijna alle Nederlandse iPhone-gebruikers blijven de iPhone trouw: 95 procent kiest hierna weer voor de Apple-smartphone.

Dat blijkt volgens T-Mobile uit een onderzoek door bureau Memo2 onder een kleine duizend iPhone-klanten. Ruim de helft van de Nederlandse iPhone-gebruikers zegt na de aanschaf van het toestel meer contact met familie en vrienden te hebben. Ze gebruiken minder vaak laptops (55%), fotocamera's (52%) en lezen minder kranten. Een vijfde zegt minder tv te kijken na de komst van de iPhone.

Een kwart van de Nederlandse iPhone-bezitters besteedt twee tot vier uur per dag aan de smartphone en vijftien procent spendeert zelfs dagelijks meer dan vier uur aan de iPhone. Naast de standaardfuncties (internet, bellen, sms’en) zijn fotograferen (57%), bijhouden sociale netwerken (56%) en iMessaging (46%) favoriet. Een op de drie iPhone-bezitters zou niet meer zonder gps-navigatie kunnen.

Vrouwen maken vaker dan mannen gebruik maken van sociale apps (73%) en games (57%). Mannen zijn meer fan van informatieve apps zoals nieuws (75%), weer en verkeer (70%). Bijna de helft van de mannen vindt dat het combineren van werk en privé makkelijker is geworden door de iPhone.

In de nieuwe Bright 47 geven we tips over wat je moet doen bij de overstap van iPhone naar Android, en vice versa.