Foto's interieur nieuwe hoofdkantoor Apple gelekt

Foto's interieur nieuwe hoofdkantoor Apple gelekt

10-09-2012 13:20 Laatste update: 28-04-2018 16:07

Het toekomstige hoofdkantoor van Apple lijkt op een hele grote Apple Store in de vorm van een donut, zo laten de blauwdrukken zien.

Apple is sinds begin mei van dit jaar bezig aan de planning en bouw van een nieuw hoofdkantoor. Het project, dat een idee was van Steve Jobs, wordt op het terrein van het oude kantoor van HP uitgevoerd. Apple heeft ongeveer 708.000 vierkante meter tot hun beschikking en 9to5Mac beschikt over de eerste gelekte blauwdrukken van Campus 2.

Het lineaire design, veelvuldig gebruik van glas en de grote open ruimtes van Campus 2 doen denken aan de Apple Stores. De blauwdrukken laten onder andere het beloofde groen rondom het ronde gebouw zien, waarbij de gehele campus door het gebruik van glas een soort van doorzichtig is. De binnentuin van het donutvormige gebouw wordt een plek voor rust en ontspanning met eveneens veel groen; een aspect dat Jobs altijd erg hoog had zitten.

Het dak van Campus 2 bestaat voor een groot gedeelte uit zonnepanelen en onder het kantoor komt een hele grote ondergronde parkeergarage. Het gebouw wordt onder toezicht van Foster + Partners ontworpen, een architectenstudio uit Londen die bekend staat om het gebruik van glas en staal.

De gelekte blauwdrukken zijn in lijn met de eerste mock-ups van Campus 2, die Jobs in juni 2011 aan de wereld toonde. Het nieuwe hoofdkantoor moet een ode worden aan wat Apple de afgelopen tientallen jaren heeft bereikt. In Campus 2 gaan ongeveer 13.000 mensen werken en om één rondje door het gebouw te lopen, ben je ongeveer 20 minuten bezig.