In de wachtrij voor Horizon-mediabox van UPC

In de wachtrij voor Horizon-mediabox van UPC

10-09-2012 12:09 Laatste update: 28-04-2018 16:07

Tonie van Ringelestijn

Voor UPC's nieuwe Horizon-mediabox zijn direct wachttijden ontstaan vanwege de grote vraag van klanten en een monteur-tekort.

De vraag naar UPC's nieuwe Horizon-mediabox is meteen na de aankondiging eind vorige week al zo groot dat de kabelaar lang wachttijden moet hanteren. De interesse in de nieuwe settopbox bij bestaande klanten is groter dan UPC vooraf had gedacht, zegt een woordvoerster tegen TotaalTV. De Horizon-box, gemaakt door Samsung, heeft zes tv-tuners, een nieuwe interface, diverse apps, en een 500 gb-dvr. Hij kan multimedia-bestanden van computers naar de tv streamen en tv-beelden uitzenden naar iOS-apparaten.

De wachttijden hebben volgens UPC niet te maken met onvoldoende voorraad, maar doordat de nieuwe mediabox moet worden geïnstalleerd door een monteur, die ook meteen de coaxbekabeling in huis checkt. Installaties duren daardoor langer dan normaal, waardoor er langere wachttijden dan normaal zijn. Nieuwe UPC-klanten kunnen vanaf eind deze maand een abonnement nemen waar de Horizon-box bij zit. Lees ook onze eerste indruk van Horizon.