Facebook-app sneller dankzij ex-Apple-medewerkers

Facebook-app sneller dankzij ex-Apple-medewerkers

24-08-2012 04:45 Laatste update: 28-04-2018 16:38

Facebook heeft zijn tot nu toe vrij trage iOS-app eindelijk opgevoerd, met hulp van ex-Apple-programmeurs.

Facebook heeft als antwoord op de klachten over zijn trage iPhone-app de nieuwe versie helemaal opnieuw ontwikkeld. Daardoor opent de nieuwe app twee keer sneller en gaat scrollen en bekijken van foto's ook dubbel zo snel. De app gebruikt native code in plaats van html5, wat de vorige versie traag deed reageren. 'Als je door het nieuwsoverzicht scrollt, verschijnen verhalen van vrienden sneller dan ooit', belooft Facebook. Foto's sluiten kan door deze in één beweging naar beneden te trekken.

De nieuwe app is gemaakt door ex-Apple-programmeurs met veel verstand van native-apps. Zij werkten bij een eigen startup dat door Facebook werd overgenomen. Maar de hoofdontwikkelaar is volgens iPhoneclub een ex-medewerker van het Amsterdamse bedrijfje Sofa, @JonathanDann. Sofa werd vorig jaar overgenomen door Facebook. Ook de Android-app van Facebook heeft trouwens een nieuwe versie gekregen, met onder meer snellere foto-uploads.

Facebook moet zijn mobiele aanbod beter op orde krijgen, nu meer en meer van zijn 900 miljoen gebruikers via mobiele apparaten toegang wil krijgen tot het sociale netwerk. Tot nu toe verdient de site echter geen cent met zijn mobiele apps. Dat is een van de punten waarover beleggers ontevreden zijn. Facebooks beurskoers is sinds de beursintroductie bijna gehalveerd.