Bright 47: Beter dan echt

Bright 47: Beter dan echt

24-08-2012 13:18 Laatste update: 28-04-2018 16:38

Minecraft, Jonathan Ive, overstappen van Apple naar Android (en andersom) en hoe games ons gelukkiger, slimmer en socialer maken.

Vanaf vandaag op de mat bij abonnees en los verkrijgbaar in de Bright webshop: het aug-sep nummer van Bright magazine. Hieronder het voorwoord.

"Ik speel tegenwoordig nog maar één keer per jaar games: in de vakantie tussen kerst en oud&nieuw. Buiten is het dan lekker guur en de creche blijft gelukkig geopend zodat je wat tijd hebt voor jezelf. Ik bestel ruim op tijd de nieuwste Call of Duty of Battlefield, maak geen afspraken en zet m’n telefoon op stil. Dit jaar zal dat lastig worden, want eind september verwachten mijn vriendin en ik een tweede kindje. Een groot geschenk natuurlijk maar ook jammer want gamen is goed voor je.

Gamers met veel uren op de klok ontwikkelen diverse skills. Niet alleen die gericht op het spel in kwestie maar ook vaardigheden waar je in de echte wereld wat aan hebt. Beter samenwerken bijvoorbeeld. Lees er meer over in de voorpublicatie uit het boek Beter dan echt.

Er bestaan veel vooroordelen jegens games. Naast dat het notoire timewasters zouden zijn, zouden ze je afstompen. Wederom onjuist. Ik ben van een van de eerste generaties die met games is opgegroeid en heb nooit enige afstomping ervaren. Games hebben me juist altijd geprikkeld. Ze sterken het doorzettingsvermogen, voeden de verbeelding, stimuleren het verzinnen van oplossingen en ze trainen je in de ondergewaardeerde kunst om een hele nacht door te halen zonder kater de dag erna.

Niels 't Hooft heeft een portret gemaakt van het meest inspirerende spel van dit moment: Minecraft. Een zogeheten sandbox game waar niks gebeurt zonder jouw creativiteit en bouwlust. Het spel biedt je letterlijk een maakbare wereld. Populair onder jong en oud. Ik kan het iedereen aanraden. Zorg alleen dat je de volgende ochtend geen afspraken hebt staan."

Hier de complete inhoudsopgave. Bright 47 is vanaf vandaag verkrijgbaar in onze webshop en volgende week in de betere boekhandel. Abonneren kan natuurlijk ook. Lekker luxe, wordt ie gewoon opgestuurd. Het boek Beter dan echt van Jane McGonigal is ook los bij ons te bestellen voor de scherpste prijs op de hele interwebs (17,60 ipv 22 euro).