Eindelijk kan je morsen op je toetsenbord

Eindelijk kan je morsen op je toetsenbord

23-08-2012 14:16 Laatste update: 28-04-2018 16:38

Logitechs Washable Keyboard kan tegen Dreft en gaat langer mee.


Op mijn huidige draadloze Apple toetsenbordje zijn een aantal toetsen die ik harder moet aanslaan omdat ze blijven 'plakken'. Ik had hem net toen ik er een slok koffie met suiker overheen morste. Een scenario waarvan ik vermoed dat de meeste mensen dat al eens hebben meegemaakt.

Gelukkig heb ik het toetsenbord kunnen redden door het onmiddelijk onderste te boven te houden zodat de koffie niet het binnenwerk van het toetsenbord kon binnen sijpelen. Na het voorzichtig afdrogen met een theedoek bleek het toetsenbord gered maar sindsdien blijven enkele toetsen wel hangen omdat er iets van de kleverige koffie-met-suikertroep tussen de toetsen en de behuizing is gekomen. Helaas kan het toetsenbordje niet in de afwasmachine.

Dat kan trouwens ook niet met het nieuwe afwasbare toetsenbord K310 van Logitech. Je kan deze echter wel na een confrontatie met cola of een andere vloeibare substantie in een afwassopje schoonmaken. Het sopje mag niet te diep want officieel zal hij het begeven als je onderdompelt in water dieper dan 28 centimeter. Afvoergaatjes in de achterkant van het toetsenbord moeten ervoor zorgen dat hij na de afwas snel weer opdroogt.

De tekens op de K310 toetsen zijn lasergegraveerd, zodat je ze er niet afwast maar Logitech raadt het gebruik van schuursponsjes ten zeerste af. Je moet bovendien opletten dat je de usb-plug van de usb-kabel tijdens het afwassen niet in het sopje laat glijden want daar kan hij ook niet tegen.

Sowieso is een afwasbaar toetsenbord handig zelfs al drink je nooit iets achter de computer dat je mogelijk zou kunnen morsen. Toetsenborden zijn namelijk broedplaatsen voor bacteriën. Seal Shield is gespecialiseerd in het maken van antibacteriële muizen, toetsenborden en afstandsbedieningen, die je zelfs in de afwasmachine kan doen. Het Amerikaanse bedrijf richt zich op de gezondheidszorg. Ze hebben zelfs een herbruikbaar hoesje die als een 'handschoen' om een een iPad of iPhone past en deze water- en stofdicht en antibacterieel maakt. Geen overbodige luxe in een operatiekamer waar de iPad steeds vaker wordt ingezet.