FBI haalt illegale Android-sites offline met hulp Nederlandse politie

FBI haalt illegale Android-sites offline met hulp Nederlandse politie

23-08-2012 12:11 Laatste update: 28-04-2018 16:38

De FBI heeft met hulp van de Franse en Nederlandse politie drie populaire sites die illegaal gekopieerde Android-apps aanboden offline gehaald.

De FBI laat in een verklaring weten dat zij beslag hebben gelegd op de domeinen van drie populaire illegale Android-app sites. Het is de eerste keer dat de FBI beslag legt op sites die apps aanbieden. Met hulp van de Franse en Nederlandse politie nam de FBI de domeinen Applanet.net, Appbucket.net and Snappzmarket.com over. Op de homepages van deze sites prijkt nu een anti-piraterij waarschuwing met de melding dat de domeinen door de FBI zijn overgenomen.

Op dit moment is het onduidelijk of er ook personen zijn gearresteerd. Op welke manier de Nederlandse politie is ingezet wil het Openbaar Mininsterie niet zeggen. Mogelijk stonden de apps op Nederlandse servers, want volgens de FBI bleken de bestanden veelal via buitenlandse servers verspreid te worden.

De FBI verklaart dat het beschermen van copyrights zoals die van apps een topprioriteit is geworden. "Apps zijn een steeds belangrijker onderdeel van onze economie en creatieve cultuur geworden. Wij blijven beslag leggen en sites offline halen die illegaal apps verspreiden en we zullen de verantwoordelijken vervolgen als dat passend is."