Mobiel uitzenden naar je Facebook-vrienden

Mobiel uitzenden naar je Facebook-vrienden

22-08-2012 10:47 Laatste update: 28-04-2018 16:38

Een nieuwe iPhone-app laat je live vanaf je iPhone streamen naar alleen Facebook-vrienden.

Op Ustream kan je al jaren live video uitzenden via je webcam of met je mobieltje. Maar lang niet alles wil je live aan de hele buitenwereld laten zien. Daarom kwam Ustream deze week met een nieuwe iPhone-app die samenwerkt met Facebook. De app Broadcast for Friends laat je vanaf je smartphone live video streamen naar alleen je Facebook-vrienden.

Vrienden kunnen jouw uitzending direct in de Facebook-interface bekijken en er op reageren. De videofeed verschijnt gewoon op je Timeline en in het nieuwsoverzicht van vrienden. Door via Facebook te werken, hoef je niet naar Ustream.tv. Om ook mobiel te kunnen kijken moet je wel de app hebben. Via 3g zal het beeld trouwens niet denderend zijn.

De flits van de iPhone kan je gebruiken om jezelf bij te lichten en je kan schakelen tussen de frontcamera en die aan de achterkant. Het is mogelijk om alleen vrienden te laten kijken, maar je kan er ook voor kiezen de uitzending openbaar te maken voor iedereen, of alleen voor jezelf. Na je uitzending krijg je de keuze om de video achteraf beschikbaar te maken. Als je op de knop 'broadcast' klikt, krijg je drie seconden om je haar goed te doen.