Stevenote-manager klaagt Apple aan over ontslag

Stevenote-manager klaagt Apple aan over ontslag

22-08-2012 07:57 Laatste update: 28-04-2018 16:38

De man die Steve Jobs' keynotes overzag klaagt Apple aan omdat hij is ontslagen terwijl Jobs hem baangarantie zou hebben gegeven.

Ex-Apple-medewerker Wayne Goodrich is een rechtszaak gestart tegen zijn voormalige werkgever. Hij stelt dat Steve Jobs hem heeft beloofd dat hij altijd bij Apple mocht blijven werken. Goodrich was sinds 1998 in dienst bij Apple en was verantwoordelijk van de beroemde keynote-presentaties van onder meer Jobs. De Apple-oprichter was kennelijk erg tevreden over zijn werk, want hij zou hem in 2005 een baangarantie hebben gegeven. Althans, dat claimt Goodrich. Bewijzen of getuigen ontbreken.

Goodrich werd echter kort na het overlijden van Jobs toch ontslagen om "zakelijke redenen". Hij spant tegen het ontslag een rechtszaak aan, waarin hij wijst op de mondelinge toezegging door Jobs.

Goodrich was overigens ook een van de eerste Apple-mensen die betrokken was bij de overname van het bedrijf Siri, waar later Apple's spraakassistent uit voortkwam. Volgens zijn persoonlijke site werkt hij aan een boek getiteld Stevenote, dat eind 2012 of begin 2013 moet verschijnen.