Slecht bereik met Vodafone? Koop een privezendmast

Slecht bereik met Vodafone? Koop een privezendmast
21 augustus om 07:51
Laatste update: 28 april om 16:38

Vodafone gaat privézendmasten, zogeheten femtocellen, verkopen aan klanten die slecht mobiel bereik hebben.

Het blijft een grappige tegenstrijdigheid: de nieuwste smartphones hebben een übersnelle quadcore-processor, maar verliezen hun 3G-verbinding zodra je een gebouw van zware materialen betreedt. Om het mobiele bereik in goed geïsoleerde gebouwen te verbeteren, gaat Vodafone vanaf 3 september femtocellen aan zowel particuliere als zakelijke klanten aanbieden. Deze femtocellen fungeren als een privézendmast die je in een stopcontact plaatst. Ze zenden een 3G-signaal met een straal van circa dertig meter uit.

De privézendmasten worden verkocht onder de naam SingaalPlus Plug & Play en kunnen voor bellen en mobiel internetten worden gebruikt. De femtocel wordt via de huidige internetverbinding met het netwerk van Vodafone verbonden en hierdoor is het apparaat ongevoelig voor drukte of storingen op het mobiele netwerk. De privézendmast werkt alleen met 3G-apparaten met een Vodafone-simkaart (smartphones, laptops, tablets) en kan zowel gesloten als open worden ingesteld. Met een open femtocel kan iedereen met een Vodafone-simkaart hun apparaat verbinden, een gesloten femtocel laat alleen specifieke telefoonnummers toe.

Hoewel je met een femtocel geen gebruik maakt van de masten van Vodafone, gaat het dataverkeer via de femtocel gewoon van je huidige datalimiet af. Dat is een kleine domper, want je verbindt de femtocel met je huidige internetverbinding. Vodafone hoopt met de privézendmasten naast klanten een betere verbinding aan te bieden ook het huidige mobiele netwerk te ontlasten.

De femtocel werkt alleen in Nederland en ondersteunt maximaal acht gesprekken of dataverbindingen tegelijkertijd. De adviesprijs voor SignaalPlus Plug & Play bedraagt 85 euro voor consumenten en 70,25 voor zakelijke klanten.

<object style="width: 405px; height: 255px;" width="405" height="255" data="https://www.youtube.com/v/WVU_Gwn1tCY" type="application/x-shockwave-flash"><param name="data" value="https://www.youtube.com/v/WVU_Gwn1tCY"><param name="src" value="https://www.youtube.com/v/WVU_Gwn1tCY"></object>

Lees meer over:

Deel via