Je tweet via morscode naar de andere buurt

Je tweet via morscode naar de andere buurt

20-08-2012 09:09 Laatste update: 28-04-2018 16:38

#CPHSignals is een installatie die een van de oudste met een van de nieuwste communicatiemiddelen combineert.

Drie Deense studenten hebben twee buurten in Kopenhagen dichter bij elkaar gebracht. De buurten zijn gescheiden door water, waardoor de afstand groot voelt.

Aan de waterkant staat nu een ouderwetse morsecodelamp met daaraan een iPad gekoppeld. Hierop kan je een tweet intikken die door een Arduino en de lamp in morsecode naar de overkant van de plas wordt geseind, waar eenzelfde set-up staat. Die leest het bericht en kan weer antwoorden.

De studenten hebben voor deze methode gekozen als link "naar het rijke zeevaartverleden van Denemarken", zoals te lezen is op Creativeapplications.net.

De accounts zijn te volgen op Twitter. Veel verder dan "Hallo!" komen de meeste gebruikers niet, maar het idee is leuk. Ook jij kunt jouw tweet door morsecode over het water verzenden, door een van de tweets te replyen. Dat het ook daadwerkelijke gebeurt, daar moet je maar even vanuit gaan.

Er zijn meer jonge mensen met de hang naar vervlogen tijden. Tijdens de laatste Music Hackday in Amsterdam was er een duo dat via Soundcloud berichten omzetten naar morsecode en weer terug via Morsecloud.