Kinect 2 is preciezer en staat vier spelers toe

Kinect 2 is preciezer en staat vier spelers toe

13-08-2012 07:59 Laatste update: 28-04-2018 16:38

tonie

De gelekte opvolger van Kinect voor de Xbox kan bewegingen van maximaal vier spelers tegelijk nog beter detecteren.

Op Twitter zijn details verschenen over Kinect 2, de opvolger van de Xbox-gamecamera. Het gaat om een beeld van een 'depth map', waarop twee testpersonen interacteren met de Kinect. Te zien is dat de Xbox veel meer informatie over de diepte en bewegingen van de spelers ontvangt dan met de huidige Kinect.

Volgens een bron van techsite The Verge is dit een authenthieke sample van de testversie van de nieuwe Kinect. De userinterface zou dezelfde zijn als Microsoft intern gebruikt. Microsoft test de verwerking van de verbeterde diepte- en bewegingsdata. Doel is om Kinect nog nauwkeuriger en sneller te laten reageren, waardoor de gamecamera geschikter kan worden voor nog meer verschillende soorten games.

Kinect 2 zou vier spelers tegelijk kunnen herkennen, twee meer dan het huidige maximum aantal spelers. Ook de spraakherkenning wordt verder verbeterd. Kinect 2 zal ook accessoires ondersteunen die met de sensor kunnen samenwerken, zoals dartpijltjes en een honkbal, schrijft The Verge. Kinect 2 werkt met Durango, een ontwikkelpakket voor de volgende versie van de Xbox.

De introductie van Kinect 2 valt mogelijk samen met de lancering van een geheel nieuwe Xbox-spelcomputer, codenaam Xbox 720. Die lijkt volgend jaar op de markt te komen. In nieuwe vacatures van Microsoft deze week stond dat er binnen 18 maanden een nieuw Xbox-product is te verwachten. Maar Microsoft bevestigt dat zelf nog niet.