Miniwinkel HP in tramhalte tegenover Apple Store

Miniwinkel HP in tramhalte tegenover Apple Store

08-08-2012 15:30 Laatste update: 28-04-2018 16:38

Tonie van Ringelestijn

HP smeekt op het Leidseplein precies tegenover de Apple Store om aandacht in een kleine pop-up-store in een tramhalte.

Het Amsterdamse Leidseplein is het toneel van de strijd tussen fabrikanten HP en Apple. Woensdag heeft HP namelijk in de tramhalte op het plein "de kleinste pop-up store van Nederland" geopend. De halte staat recht tegenover de Apple Store.

De mini-shop is gewijd aan de nieuwe HP-ultrabook Envy 14 Spectre, die in vitrines is te zien. Hij blijft een kleine week open, tot 14 augustus. HP noemt dit zelf "de eerste pop-up store die ooit in een abri is gerealiseerd". Er staan HP-experts naast om wachtenden en toeristen over de ultrabook te vertellen. Ze kunnen ook een Envy 14 Spectre winnen door de QR-code op de abri in te scannen. De tijdelijke HP Spectre Store is dagelijks van 10 tot 21 uur geopend.

De halte op het Leidseplein is een van de drukste ov-haltes van het land. Hij kijkt sinds maart uit op de eerste Apple Store in Nederland. De Envy 14 Spectre is een van de eerste laptops met een bovenkant gemaakt van het robuuste Gorilla Glass. De 14 inch ultrabook heeft een hoge schermresolutie (1600x900). Hij is op de tramhalte via een mobiel pin-apparaat te koop voor 1499 euro.