Bummer! Facebook-feestje met 10.000 aanmeldingen afgeblazen

Bummer! Facebook-feestje met 10.000 aanmeldingen afgeblazen

26-07-2012 07:29 Laatste update: 28-04-2018 16:38

tonie

Een Amsterdams Project X-achtig feest dat via Facebook al 10 duizend aanmeldingen trok, lijkt te zijn afgeblazen.

Twee Amsterdammers hebben met een uitnodiging voor een Project X-feest op 31 augustus in een woning in stadsdeel Oost-Watergraafsmeer een kettingreactie veroorzaakt. Op de publieke event-pagina stonden dinsdagavond na twee weken al ruim 9300 mensen die zeiden te gaan, en nog eens 3 duizend die 'misschien' zouden komen. Bij de uitnodiging stond de oproep 'Neem je eigen drank mee! Neem al je vrienden en vriendinnen mee!' Het totaal aantal uitgenodigden, van wie velen nog op vakantie, liep op tot 68 duizend.

De initiatiefnemers zagen de bui al hangen en haalden eerst het adres aan de Arntzeniusweg uit de uitnodiging. In plaats daarvan zou er een feest worden georganiseerd in diverse Amsterdamse clubs: "Door de grote hoeveelheid aanwezigen gaan we het feest op een andere locatie geven. We worden gesponsord door verschillende clubs dus over een week word de locatie bekend."

Maar woensdagochtend was de eventpagina plotsklaps helemaal verdwenen om niet meer terug te keren. Een van de betrokkenen reageerde niet op onze vragen. Het lijkt dus allemaal niet door te geven, al is er op het forum van Fok.nl nog wel animo om 31 augustus alsnog naar het originele adres te komen.

Bij een vergelijkbaar feest geïnspireerd door de Amerikaanse film Project X, waarin een studentenfeest volledig uit de hand loopt, werd een Franse villa van een Nederlands stel gesloopt. De twee jongeren die het wilde feest organiseerden werden veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf en een boete van 20.000 euro.

En in het Duitse Hamburg kwamen vorig jaar 1600 mensen af op een publiek Facebook-evenement van een verjaardagsfeestje. Relletjes leidden tot elf arrestaties en meerdere gewonden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s