Componeer je eigen Passion Pit-hit

Componeer je eigen Passion Pit-hit

25-07-2012 12:32 Laatste update: 28-04-2018 17:09

Met de iOS-app van de band Passion Pit ga je aan de wandel met de muziek en videoclip van de band.

Het begon in mei van dit jaar bij de uitreiking van de internetprijzen de Webby Awards. Een live optreden van de Amerikaanse band Passion Pit werd ondersteund door de visuals van Mark Borthwick. Dit had zo’n bijzonder effect dat hij besloot de beelden door te ontwikkelen tot de app Gossamer (€1,59) voor iPhone en iPad.

En dat is een pareltje geworden. De app komt met een hulpmenu, maar ontdek je vooral gaandeweg. Twee nummers van Passion Pit komen in twee variaties. Onder het kopje ’Interactive’ deel je een afbeelding door tweeën door op het scherm te drukken, waardoor er een andere afbeelding zichtbaar wordt. Een nieuwe aanraking zorgt voor een nieuwe verdeling van een vlak, om zo je eigen (soort van) videoclip te maken.

Maar het mooiste zit onder het kopje ’Remix’. Bij Carried Away heb je een rijk muziekpallet met zo goed als alle muzieklijntjes die in het originele nummer zitten. Deze zijn onafhankelijk van elkaar aan- en uit te zetten waardoor je een lied helemaal kan opbouwen vanaf de grond. Je waant je een hippe dj en wil het meteen aan iedereen laten horen, ondanks dat de app nog wel eens wil crashen.

Hoe fantastisch zou het zijn als je voortaan bij elk album dat je koopt een app zou krijgen die je laat spelen met je laatste aankoop? Passion Pit: Gossamer legt de standaard hoog.