Ov-app met tips van stadsgenoten maakt forensen comfortabel

Ov-app met tips van stadsgenoten maakt forensen comfortabel

25-07-2012 06:32 Laatste update: 28-04-2018 17:09

Dewi Pinatih

Met crowd participation ontwikkelen stadsgenoten een slimme app die je reis van deur tot deur plant, inclusief de take away koffie voor onderweg.

Een app die aangesloten is op je agenda en je vertelt wanneer je de deur uit moet om de metro te halen. Dat je een paraplu mee moet nemen en waar nog een vrij plekje is om je fiets te stallen op het station. Maar die ook aan de stadsplanners laat weten waar de nieuwe bushalte moet komen aan de hand van jouw informatie.

Al deze functies worden voorgesteld in de pitch Designing Chicago die ontwerper en onderzoeker George en Sara Aye op Kickstarter plaatsten. Ze willen een app ontwikkelen die verschillende transportbedrijven en –services in Chicago aan elkaar linkt, met een boel extra’s.

In plaats van enkel crowd funding is het project ook afhankelijk van crowd participation. De Ayes streven naar ongeveer duizend backers die op zullen treden als scouts. Het is hun taak oren en ogen open te houden wanneer ze reizen met het openbaar vervoer en vooral om telkens te analyseren aan wat voor informatie ze behoefte hebben. Deze informatie wordt doorgespeeld aan een team van 50 ‘icons’ die de app ontwikkelen. Ze worden bijgestaan door ontwerpers en adviseurs als de man achter de metroplattegrond van New York.

Het is nogal wat, een app creëren die zo goed als compleet is. De bedenkers zijn er zeker van dat het plan kan slagen in Chicago, waar een grote tech community woont en de lokale overheid open staat voor innovatie. Ik hoop maar dat 9292ov stiekem meekijkt. Zodat de Nederlandse app straks ook weet waar en hoe ik mijn koffie het liefst drink en toch nog genoeg tijd heb om de trein te halen. Zou forensen echt zo comfortabel kunnen worden?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s