Wie nog Flash op z'n Android-smartphone wil moet snel zijn

Wie nog Flash op z'n Android-smartphone wil moet snel zijn

30-06-2012 17:48 Laatste update: 28-04-2018 17:09
Author profile picture

Floris Poort

Na 15 augustus haalt Adobe de Flash Player uit Googles Play Store. Adobe houdt geen rekening met Android 4.1 en ook niet met Chrome.

Adobe kondigde al eerder aan te stoppen met de ontwikkeling van de mobiele versie van Flash Player. In plaats daarvan wil het team zich totaal kunnen richten op de desktop versie van de veelbesproken plugin. Geen Flash voor Chrome op Android dus, de browser die net uit bèta is en voor iedere Android-gebruiker met 4.0 beschikbaar. Vanaf 4.1 is Chrome zelfs de standaard browser op Android, daarmee lijkt Flash een snelle dood te sterven op Google’s mobiele OS. Adobe raadt zelfs aan om Flash van een telefoon met Android 4.1 te verwijderen.

Google schrijft zelf het gebrek aan Flash geen groot gemis te vinden. Flash is mede door de harde lijn die Steve Jobs altijd tegen de plugin voerde op grote schaal vervangen door HTML5. Die standaard is onder andere vriendelijker voor de processor en daarmee voor de batterij. Wie toch graag Flash voor Android 4.0 of eerder heeft, kan het tot 15 augustus nog uit de Play Store downloaden. Na die datum is het nog beschikbaar in het archief van Adobe, al is dat eigenlijk bedoeld voor ontwikkelaars en krijg je daarbij geen ondersteuning vanuit de Play Store.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s