Dansers gevangen in iPad-app

Dansers gevangen in iPad-app

29-06-2012 14:23 Laatste update: 28-04-2018 17:09

Bram van Dijk

De nieuwe iPad-app Fifth Wall laat dansers alle hoeken van je tablet zien. Zwaartekracht lijkt niet te bestaan.

De aankondiging van de verantwoordelijke foundation 2wice: "Fifth Wall is een app die de digitale tablet beschouwt als nieuwe podium." Dat zijn grote woorden die onder het kopje 'artistiek gewauwel' zouden kunnen vallen, maar bij deze app klopt het.

Als je de flinke app (66 MB) hebt gedownload (€0,79), vallen de mogelijkheden op het eerste gezicht tegen. Je ziet in vier vlakken dezelfde dansers dansen, die gevangen lijkt in een iPad-achtig kader. Deze vlakken kun je vergroten en verkleinen, slepen en over elkaar zetten, maar dat was het ook wel ongeveer.

Als je gaat kijken naar de vooropgezette opstellingen zie je wat er mogelijk is. Door de vier schermen als een piramide te stapelen, krijg je een hypnotiserend effect dat extra benaderd wordt door de sfeermuziek. Met de vier vlakken als een rijtje naast elkaar is goed te zien hoe goed de danser is: de zwaartekracht lijkt moeilijk grip op hem te krijgen.

Voor ik het wist was ik een half uur verder. Uiteindelijk heb ik het standaard meedraai-effect uitgezet zodat ik zelf kon bepalen wat boven of onder was. Een fascinerende app (video), die inderdaad de mogelijkheden van een tablet gebruikt als een nieuw podium.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s