Onmisbare gadget voor slechte ouders

Onmisbare gadget voor slechte ouders

29-06-2012 12:36 Laatste update: 28-04-2018 17:09

Bram van Dijk

ChildMinder slaat alarm als je je kind vergeet uit de auto te halen. Ja, echt waar.

Oké, oké, afgesproken, voor deze ene keer breng jij het kind wel naar de crèche deze ochtend. Dan kom je maar 10 minuten te laat op je superbelangrijke werk. Relatiecrisis bezworen, gas op de snelweg om de verloren tijd in te halen.

Maar omdat het niet in je systeem zit en je kind in de auto meteen in slaap valt, vergeet je het kind en ben je alleen nog maar met je werk bezig. Je zet de auto op de parkeerplaats van je superbelangrijke baan en stapt uit zonder in je achteruitkijkspiegel te kijken. Maar dan, gelukkig, stijgt er vanuit je beoekzak ineens een hels kabaal op. Het ChildMinder-alarm gaat af. Ohja! Het kind!

Dat is de werking van ChildMinder, een apparaatje dat geactiveerd wordt als je een kind in het autostoeltje zet en afgaat als het sleutelhangeralarm zes meter van het stoeltje verwijderd is. Voor een vrolijke 69,95 dollar is het apparaatje te koop bij Baby Alert International, een extra alarm kost 28,95 dollar.

Overbodige gadget zou je zeggen. Was ook mijn eerste reactie. Toch sterven alleen al in de VS 15 tot 25 kinderen per jaar die door hun ouders in de auto zijn achtergelaten, meestal door oververhitting.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s