Google brengt Chrome en Drive ook naar iOS

Google brengt Chrome en Drive ook naar iOS

29-06-2012 07:43 Laatste update: 28-04-2018 17:09

tonie

Google brengt zijn Chrome-browser ook uit op de iPhone en de iPad. En er komt een iOS-app voor Google Drive.

Google heeft iOS-apps van zijn Chrome-browser gelanceerd. De versies voor iPhone en iPad zijn gelijk aan de Android-apps van de browser. Ze zijn te synchroniseren met de Chrome-browser op laptops en desktops. Na inloggen zijn onder meer bookmarks, instellingen, wachtwoorden, websitegeschiedenis en geopende tabbladen te syncen.

De incognito-modus, waarbij de browser geen browsegeschiedenis bijhoudt, is ook in de iOS-app beschikbaar. Versie 4.3 van iOS is vereist. Google levert de Android-versie van Chrome overigens voortaan standaard mee met het nieuwe Android 4.1. De opmars van Chrome gaat erg snel. Het aantal gebruikers is in 1 jaar tijd bijna verdubbeld van 160 naar 310 miljoen actieve gebruikers.

Google heeft daarnaast een iOS-app voor zijn cloudopslagdienst Google Drive aangekondigd. Drive werd 10 weken geleden gelanceerd en heeft inmiddels volgens Google al 10 miljoen geregistreerde gebruikers. De clouddienst biedt nu ook offline bewerken van documenten en is volledig geïntegreerd in Chrome OS voor gebruik op Chromebooks.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s