Extra vakantiegeld nodig? Laat je kunst en kitsch online taxeren

Extra vakantiegeld nodig? Laat je kunst en kitsch online taxeren

28-06-2012 11:46 Laatste update: 28-04-2018 17:09

Misschien een Rembrandt op zolder? De startup Waardeermijnspullen.nl biedt goedkope taxaties aan online.

Is dat schilderij dat je georven hebt van Ome Joop nou wat waard of niet? Voordat je je spullen weggooit of te koop zet op Marktplaats is het handig te weten wat ze waard zijn. Tot nu toe vindt een taxatie vaak niet plaats vanwege de kosten die kunnen oplopen tot 300 euro. Waardeermijnspullen.nl doet het voor een tientje en binnen twee werkdagen.

Afgelopen week heeft Waardevollespullen.nl die 'Rembrandt op zolder' gevonden. Aan de hand van twee foto's en een omschrijving over een oma van 83 stelde een taxateur het volgende rapport op: "Het gaat hier om een uiterst zeldzaam haardborsteltje in zeer goede staat, dat gemaakt is van zeer fraai notenhout met een varkensharen borstel. Het is een Nederlands borsteltje van ca. 1650-1690, een echt museumstuk met een geschatte waarde tussen de € 2.500 - 3.000!" Dat is snel verdiend.

Het idee voor deze online versie van Tussen kunst en kitsch komt van de 26-jarige Joris van Aalst, zoon van een antiquair. "Ik heb me altijd verbaasd over de hoge kosten die gevraagd worden voor het laten waarderen en taxeren van spullen. Mede dankzij het uitgebreide netwerk van mijn vader heb ik veel goede experts aan de site weten te koppelen. Voor hen is het interessant om mee te werken, omdat het ze potentiële nieuwe klanten oplevert."

Tussen de schilderijen en beelden heeft hij ook al wijnen en een oude keukenmachine op zijn site voorbij zien komen. Snel naar zolder!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s