Whatsapp'en op de fiets met je telefoon nog in je broekzak

Whatsapp'en op de fiets met je telefoon nog in je broekzak

28-06-2012 09:10 Laatste update: 28-04-2018 17:09

Geen zin om je telefoon uit je zak te halen in de regen of op de fiets? Deze spijkerbroek heeft een transparante zak voor je touchscreen.

Even geen zin om je telefoon uit je zak te halen? Bijvoorbeeld omdat je in de auto zit met dat ding onbereikbaar in je broekzak. Of op de fiets met al één hand bezet. Of omdat het regent en daar kan hij niet zo goed tegen. De spijkerbroek DELTA415 Wearcom heeft speciaal voor die situaties een transparant zakje op het rechter bovenbeen.

Het transparante zakje is gemaakt van polymeerfolie, waardoor het touchscreen door het plastic heen gewoon op je vingers reageert. Dat zakje zit verborgen achter een luikje dat met een rits geopend kan worden. Lijkt me minder handig, maar waarschijnlijk fijn als je iets ruws aan het doen bent. Een leren stripje bovenaan sluit het zakje af. Door die strip is een gaatje gemaakt waardoor je het draadje van de koptelefoon steekt. Het andere eind komt dan in je gewone broekzak uit. De broek kost 160 dollar.

Alphyn Industries haalde de inspiratie voor het zakje uit de G-suits van straaljagerpiloten. In die pakken zit een zak op het bovenbeen waar een kaart of notities in afgelezen kunnen worden tijdens het vliegen. Mijn zeilbroek heeft ook zo'n vak. En bij een motortocht plak ik de instructies op mijn been, net zoals stuurmannen in een roeiboot. Zo'n vak lijkt zijn sporen dus al behaald te hebben. Toch heb ik de Levi's iPod jeans na onze blog uit 2006 nooit meer gezien. Zijn we nu wel klaar voor de DELTA415?