Met Apple's nieuwe Podcast-app heb je iTunes niet meer nodig

Met Apple's nieuwe Podcast-app heb je iTunes niet meer nodig

27-06-2012 09:27 Laatste update: 28-04-2018 17:09
Author profile picture

Floris Poort

Apple komt sneller dan verwacht met een aparte podcast-app. Het is een speler en catalogus in een.

Dat Apple van plan was de podcasts in iOS uit iTunes en de Muziek-app te halen in ruil voor een aparte Podcasts-app hadden we al verwacht. Toch verassen ze door de app al voor het verschijnen van iOS 6 uit te brengen. De app is er voor iPhone en iPad en bestaat uit twee hoofdonderdelen. Aan de ene kant heeft de app het zoeken, vinden, abonneren en downloaden van iTunes overgenomen. Podcasts zoeken kan nu op twee manieren: via de catalogus of via de knop ‘Topstations’. Catalogus is een ouderwets overzicht van alle podcasts zoals je dat in iTunes ook al zag, Topstations verzamelt de populairste podcasts op een bijzondere manier.

Die manier doet denken aan het zoeken naar zenders op een oude transistorradio. Zo’n ontwerp is ook terug te vinden in het afspeel gedeelte van de app, dat het uiterlijk van een ouderwets tapedeck heeft, inclusief subtiele animaties. Binnen die player heb je meer mogelijkheden dan voorheen in de Muziek-app. Zo kun je 10 seconden terug of 30 seconden vooruit spoelen en is een slaaptimer toegevoegd, naast de nieuwe optie om vanuit de app podcasts te delen.

De app is sowieso een flinke verbetering ten opzichte van de combinatie iTunes en Muziek-app, waarbij je steeds tussen de twee moest wisselen. Je hebt nu alles in een app bij de hand, downloaden van nieuwe afleveringen kan automatisch en zowel instellingen als afspeelpositie van podcasts worden gesynct tussen iPhone en iPad. Zoveel specialistische opties als Instacast heeft Podcasts niet. Toch moet het voor veel mensen een flinke verbetering zijn. Over het uiterlijk ben ik zelf eigenlijk best te spreken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s