Sony brengt Google TV eind van de zomer naar Nederland

Sony brengt Google TV eind van de zomer naar Nederland

25-06-2012 09:21 Laatste update: 28-04-2018 17:09

Eind augustus brengt Sony een nieuwe netwerkmediaspeler op de Nederlandse markt die van elke televisie met hdmi een Google TV maakt.

Google TV is nog niet echt van de grond gekomen en is tot nu toe alleen beschikbaar in de VS. Sony zegt als eerste fabrikant nu Google TV buiten de VS aan te kunnen gaan bieden. Eind augustus komt Sony met de 200 euro kostende NSZ-GS7 netwerkmediaspeler op de markt, die van elke hdmi-toestel een Google TV maakt.

De netwerkmediaspeler is uitgerust met een afstandsbediening met aan één kant een touchscreen. Dat moet het makkelijker maken om de cursor op het tv-scherm te bedienen. De andere kant van de afstandsbediening is een volledig toetsenbord zodat je enigszins normaal tekst kan invoeren.

De afstandsbediening heeft ook Voice Search en 3-assige versnellingsmeters zodat je er mee kan gamen. Je kan hem ook als universele remote programmeren om er al je andere apparaten mee te bedienen. Of dat allemaal prettig werkt valt nog te bezien. Gelukkig kan je met de Sony Media Remote- app ook je smartphone (iOS en Android) en tablet als afstandsbediening gebruiken.

Naast de content die Google TV biedt, heb je tevens toegang tot het Sony Entertainment Network met on demand films, apps en diensten. Via de Sony Entertainment Network-app krijg je tevens toegang tot de vijftien miljoen muzieknummers van Sony’s Music Unlimited dienst. Sony brengt tevens een Blu-rayspeler (NSZ-GP9) met dezelfde functionaliteit voor 300 euro op de markt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s