De meest relaxte vorm van vervoer: een rijdende bank

De meest relaxte vorm van vervoer: een rijdende bank

25-06-2012 14:55 Laatste update: 28-04-2018 17:09

Een gemotoriseerd bankstel is een droom voor luie festivalgangers: je rijdt gewoon al zittend naar het volgende optreden.

Een gemotoriseerd bankstel dat zijwaarts over bij voorkeur festivalterrein rijdt - een bezopen idee. Zo ontstond het plan van de Australiër Mardy Daniel dan ook: als geintje na een flinke avond uit. Op internet zag hij iemand die een rijdende fauteuil had gemaakt en vond direct dat dat beter en vooral groter kon. De volgende dag tikte hij een ouwe bank op de kop, vulde die met elektromotor en batterijen en schroefde er vier wielen aan. De Festivalcouch was geboren.

Een ronkend en stinkend voertuig is de Festivalcouch trouwens niet. Daniel zegt dat de elektrische onderdelen die hij gebruikt van uitstekende kwaliteit zijn en daarom aan de dure kant. Een bank met elektromotor, wielen, remmen, batterijen met lader, snelheidsregelaar en chassis kost al snel 2000 euro. En dat is een instapmodel. Daar kun je dan op verder borduren met modellen zoals de Moo-Cowch - een tweezitter met draaitafels, speakers en een lichtsysteem. Wie dorst heeft hangt de Mobile Mini Bar achter zijn bank.

Over de bouw van een Festivalcouch doet Mardy Daniel naar eigen zeggen zo’n vijf dagen. Tijd genoeg dus om er nog voor Lowlands eentje te laten bouwen. Al zal de bank, hoe mobiel ook, wel helemaal hier naartoe verscheept moeten worden. Misschien is doe-het-zelven toch een beter idee.

In onderstaande video zie je de bank in actie.