Door wazige beelden op de muur kun je fijner film kijken

Door wazige beelden op de muur kun je fijner film kijken

25-06-2012 11:47 Laatste update: 28-04-2018 17:09

Met een systeem à la Ambilight projecteert het MIT lab tv-beelden op de muur en het plafond. Hierdoor word je dieper ondergedompeld in een film.

Ik heb een Philips televisie met Ambilight die de muur achter mijn tv meekleurt met het beeld op de tv. Het zorgt voor een rustigere kijkervaring. MIT Media Lab heeft nu een systeem ontwikkeld dat het Ambilight-principe van 2d naar 3d tilt. Dat moet ervoor zorgen dat je nog meer in de film word ondergedompeld.

Het Infinity-By-Nine systeem (video) genereert wazige beelden gebaseerd op het beeld op de tv en projecteert deze vervolgens met beamers op de muren rondom de televisie. Juist het wazige beeld versterkt het effect dat je in de kijkervaring zit omdat in je gezichtsveld de periferie altijd onscherp is. Bij testen gaven kijkers aan dat ze ‘dieper’ in de kijkervaring zaten. Een enkeling meldde dat ze zelfs de hitte van een explosie voelde.

Voor de meeste huiskamers is een dergelijk 3d-systeem minder geschikt omdat het schermen of kale muren vergt om de wazige beelden op te projecteren. Een bioscoop zou veel makkelijker aan te passen zijn aan een dergelijk systeem.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s