Android houdt wel van een verkleedpartijtje

Android houdt wel van een verkleedpartijtje

19 mei om 12:28
Laatste update: 28 april om 17:40

’s Werelds eerste telefoon die aan cosplay doet.

Cosplay is in het westen inmiddels geen vreemd woord meer. Zelfs in ons nuchtere Nederland mogen we ons inmiddels al weer jaren verkleden als ons favoriete anime karakter. Maar toch: Japan is heer en meester als het op cosplay aankomt. Dat het land van de rijzende zon vol met otaku zit, bewijzen ze maar weer eens met een smartphone. Een volledig verkleedde smartphone.

Docomo, de grootste mobiele aanbieder van Japan, toverde een Sharp Aquos SH-06D om tot Evangelion telefoon. Neon Genesis Evangelion is een anime serie die nog altijd erg populair is in Japan. Van buiten ziet de telefoon eruit als een stukje hardware dat recht uit de basis van Evangelion good guys NERV komt. Maar vooral de interface springt in het oog. Dat deze telefoon gewoon op Android 2.3 draait zou je niet zeggen als je de oranje met groene HUD ziet. De interface is gebaseerd op het Magi computersysteem dat in de Evangelion films gebruikt wordt.

De NERV edition SH–06D is gemaakt ter ere van de film Evangelion: 3.0 You Can (Not) Redo die deze herfst in Japan verschijnt. Het toestel zelf ligt vanaf 16 juni in een beperkte oplage van 30.000 in Japan de winkel. En hoewel de interface speciaal voor het 3D scherm van de SH-06D is gemaakt, kunnen we die vroeg of laat vast wel op andere Androids draaien. Heel bruikbaar zal het allemaal niet zijn maar mijn innerlijke otaku was toch best wel overdonderd door onderstaand filmpje.

<object width="405" height="255" data="https://www.youtube.com/v/Ouf4LfIxuo8" type="application/x-shockwave-flash"><param name="data" value="https://www.youtube.com/v/Ouf4LfIxuo8"><param name="src" value="https://www.youtube.com/v/Ouf4LfIxuo8"></object>

Lees meer over:

Deel via