Een regenboogbos van parasols

Een regenboogbos van parasols
19 mei om 12:20
Laatste update: 28 april om 17:40

Voor Monumenta 2012 maakte kunstenaar Daniel Buren honderden parasols in rood, groen, blauw en geel.

Museum Grand Palais in Parijs is 13.500 vierkante meter groot, tot wel 45 meter hoog en heeft de vorm van een schip. Jaarlijks wordt er de tentoonstelling Monumenta gehouden waarin een hedendaagse kunstenaar de opdracht krijgt om iets speciaal voor de ruimte te maken. Vorig jaar was het de Britt Anish Kapoor die een enorme baarmoederachtige sculptuur plaatste.

Dit jaar vult de Fransman Daniel Buren de ruimte met Excentrique(s), travail in situ (Excentrieke(n), werk ter plaatse). Honderden transparante parasols in rood, groen, blauw en geel vullen het gebouw met kleuren. Tijdens het rondlopen speelt er een audiotrack waarin de kleuren worden opgenoemd in 40 verschillende talen.

De zelfbenoemde 'master of color' besloot om de cirkel als basisfiguur te nemen, nadat hij zich realiseerde dat de volledige architectuur van het Grand Palais was gebaseerd op het patroon van onderstaande tekening. Tot 21 juni is het werk te zien.

<object width="405" height="255" data="http://www.youtube.com/v/Joq16z-MEBM" type="application/x-shockwave-flash"><param name="src" value="http://www.youtube.com/v/Joq16z-MEBM"></object>

Lees meer over:

Deel via