Leerzaam lampje voor naast het kinderbed

Leerzaam lampje voor naast het kinderbed
16 mei om 11:37
Laatste update: 28 april om 18:11
  • Dewi Pinatih

Een bedlampje met zonnepaneel leert kinderen over duurzame energie.

Victor Vetterlein is architect en sinds kort vader. Dat deed hem terugdenken aan hoe hij op jonge leeftijd in aanraking kwam met de ideeën van zijn familie van ingenieurs en ontwerpers. Hij vroeg zich af of hij design kan gebruiken om kinderen iets te leren. Hiervoor diende het huis waarin hij opgroeide als inspiratie, inclusief de straatlantaarn voor zijn slaapkamerraam.

Hij ontwierp het bedlampje Free Power naar de vorm van zijn ouderlijk huis. Op het dak zit een zonnepaneel van een halve watt dat in verbinding staat met het led-lampje in de lantaarn. Iedere morgen bij het opstaan, kunnen kinderen het zonnepaneel van het dak klikken en deze op de vensterbank in de zon leggen. ’s Avonds geeft een vol opgeladen zonnepaneel vier uur licht. Een usb-aansluiting voor een adapter in de achterkant zorgt ervoor dat het licht ook tijdens een bewolkte dag aan kan.

Door het gebruik van zonne-energie leuk te maken en met de paplepel in te gieten, hoopt Vetterlein “een levenslange interesse in de energie die de natuur ons geeft” te verankeren in vele kinderhoofdjes.

Lees meer over:

Deel via