Hoeveel versies van de Mini kun je maken?

Hoeveel versies van de Mini kun je maken?

15 mei om 15:49
Laatste update: 28 april om 18:11

Er komt een special edition, extra snelle Mini aan: de John Cooper Works GP.

Voor wie niet op de hoogte is, de Mini is er in de volgende smaken: een gewone, een clubman (klein stationwagontje), countryman (faux-by-four) en een coupé. De eerste en de laatste kun je dan ook nog als cabrio krijgen. Van de reguliere Mini zijn er ook verschillende versies verkrijgbaar: de One (kaal en langzaam), de Cooper (minder kaal, minder langzaam), de Cooper S (best compleet, best rap) en de John Cooper Works (best compleet, behoorlijk rap).

Dat daar nog een snellere variant boven zou kunnen was al jaren duidelijk, maar Mini wilde niet van de pot komen. Nu is er de John Cooper Works GP. Daar krijg je een wat adolescent ogende bodykit op, funky wielen en een stickerset die schreeuwt: "Ik wil nooooit volwassen worden!"

Het positieve is dat de auto vermoedelijk meer dan 214 pk gaat leveren en dat is in een sportief, kort autootje als de Mini gegarandeerd feest. Reken erop dat je twee reguliere Mini's kan kopen voor de vraagprijs van de JCW GP. Het raketje wordt in gelimiteerde oplage van 2000 stuks op de markt gebracht.

Lees meer over:

Deel via