Hoeveel varianten op 'motherfucker' kun je bedenken?

Hoeveel varianten op 'motherfucker' kun je bedenken?

15 mei om 07:28
Laatste update: 28 april om 18:11
  • Luke van Velthoven

Het is geen geheim dat Samuel L. Jacksons favoriete woord 'motherfucker' is. Op Twitter laat hij zijn creativiteit met de krachtterm de vrije loop.

Van Samuel L. Jacksons Twitter-account is een ware bloemlezing met het woord motherfucker te maken. De scheldterm is sinds oktober vorig jaar al in 57 verschillende vormen voorbij gekomen, zo concludeert Entertainment Weekly. De langste variant is bijvoorbeeld in deze tweet te vinden, waarin hij in één bericht zowel 'maaadaaahfaaahkaaaahz' als 'mughfughquahs' introduceert.

Ook voor het uiten van blijheid en dankbaarheid benut Jackson zijn signature catchphrase maar al te graag. "U got a muhfukka all choked up!" Wat 'moneyfondler' dan weer in het lijstje doet, snap ik persoonlijk niet, maar dat kan aan mij liggen.

Natuurlijk zijn er al talloze compilaties en persiflages te vinden die hun creativiteit uit Jacksons overgebruik van het woord motherfucker putten, zoals deze. Of neem dit filmpje van Dave Chappelle, dat ik stiekem eveneens best grappig vind. De lange lijst heeft een groepje vrienden van mij in elk geval tot een 'MUTHERFUQQIN SAMUEL L. MATHAFAKKIN JACKSON'-filmavondje geïnspireerd. Ook leuk.

<object style="width: 405px; height: 255px;" width="405" height="255" data="https://www.youtube.com/v/amYzBQMT4VI" type="application/x-shockwave-flash"><param name="data" value="https://www.youtube.com/v/amYzBQMT4VI"><param name="src" value="https://www.youtube.com/v/amYzBQMT4VI"></object>

Lees meer over:

Deel via