3d-printen kan nu ook plug & play

3d-printen kan nu ook plug & play

14 mei om 14:34
Laatste update: 28 april om 18:11

De Nederlandse startup Leapfrog start met verkoop van plug en play 3d-printers waarbij je de tekening gewoon naar de 3d-printer mailt.

Voor thuis 3d-printen waren al wat machines beschikbaar. Die vroegen nog wel wat zelfbouw of kennis van elektronica. De nieuwe Nederlandse start-up Leapfrog brengt twee machines op de markt die plug and play zijn en vervaardigd zijn uit hogere kwaliteit materialen, waardoor ze volgens de makers Martijn Otten (28) en Maarten Logtenberg (20) degelijker en betrouwbaarder zijn.

De Creatr is het instapmodel van 1250 euro. Het apparaat, dat er een stuk gebruiksvriendelijker uit ziet dan eerdere 3d-printers, meet 40 bij 60 centimeter en is 50 centimeter hoog. Daarmee kun je een print van maximaal 30 bij 25 bij 26 centimeter maken. Het te printen materiaal is zowel ABS, PVA als PLA plastic en de minimale laagdikte is 0,3 millimeter. Dat spul koop je gewoon bij Leapfrog en wissel je net zo gemakkelijk als de cartridge van de printer op kantoor.

Het topmodel heet Xeed en kost net geen 5 duizend euro. Je hebt er geeneens installatiesoftware voor nodig want koppelt hem niet aan een computer: je mailt je tekening naar het apparaat. Op de ingebouwde display (een Android-tablet) kun je alles regelen wat nodig is voor een eigen 3d-print.

Lees meer over:

Deel via